Over mij

Persoonlijk verhaal

Ik ben opgeleid op de Academie voor Mens en Arbeid op Saxion Hogeschool te Deventer, richting beroepskeuze en arbeidsvoorzieningen. Vanuit daar heb ik diverse banen gehad richting begeleiding loopbaan. Ik koos er bewust voor veel afwisseling in werk te hebben,  omdat ik wilde weten wat er nu allemaal te doen was in werk wereld.

Te denken valt aan functies als Re-integratie consultant, Adviseur Werk en Inkomen, Jobcoach, HR, Teamcoördinator. Uiteindelijk ben ik ergens blijven hangen, zwanger geraakt en wilde een huis kopen. Een vast contract was immers belangrijk. Hier ben ik toch ergens het bewust kiezen voor werk en het stil staan bij jezelf verloren. Ik werd geleefd. Ik ben mezelf kwijt geraakt.

 

In november 2017  begint voor mij een nieuwe start. Ik val uit op mijn werk. Achteraf denk ik 'wat een cadeau'. Na een langdurige crisis door een scheiding, 4 verhuizingen in een korte tijd, 3 verschillende banen en een nieuw samengesteld gezin was de rek uit mijn elastiek. Ik viel uit op mijn werk. En dan?

 

Ik ben stil gaan staan, moest een pas op de plaats maken. Wat heb ik nodig? Waar word ik gelukkig van en waar loop ik tegenaan? Best confronterend ook. Na jarenlang in de overlevingsmodus, moest mijn hoofd eerst leeg.  Ik kom in contact met Mindful Run Nederland en vanaf dit punt sla ik een nieuw pad in.

 

Nu maak ik mijn keuzes vanuit intuïtie en volg ik mijn hart. Maar wat de sleutel voor mij was, is het zien van mijn gedrag. Mijn eigen gedrag is bepalend voor hoe ik om ga met situaties en hoe ik het mezelf soms lastig maakte door van alles van mezelf te verwachten. Dat was stap 1, het aanpakken van mijn gedrag. Bewustwording van mijn gedrag door mijn gevoel te volgen. Het hart liegt nooit en in je hoofd maak je je eigen waarheid. Je hoofd kent zoveel gedachten op een dag, allemaal eigen gedachten en eigen waarheid. Dus hup, terug naar mijn intuïtie en vanuit daar DOEN.  En dat is eigenlijk direct het bruggetje naar mijn werk. Ik werk nu in de re-integratie. Wat ik hierin zie is dat veel keuzes gemaakt worden met het hoofd, uit veiligheidsredenen, zekerheid en stabiliteit. Maar het hart wordt daarbij vaak overgeslagen. Mijn ervaring is, dat wanneer je een keuze maakt in het leven omdat het bijvoorbeeld veiligheid biedt, het misschien niet de voldoening kan geven waar je naar op zoek bent. Werken uit het hart, met passie, uit liefde voor iets, is in mijn beleving een meerwaarde. Voor jou en dus voor je omgeving en de maatschappij. Daarbij voorkom je hiermee langdurig ziekteverzuim.

 

Ik laat mensen eerst terugkomen bij zichzelf, bij hun eigen gevoel. Dat is vaak heel spannend. Jij maakt je eigen keuzes, ik oordeel niet. Het is aan jou. Ik hou van een nuchtere, praktische aanpak en kan spiegelen wanneer dat nodig is. Bij mij weet je waar je aan toe bent en krijg je 100% aandacht.

 

Iedereen bewandelt zijn eigen pad.Je kunt van alles bedenken, maar daarmee kom je niet vooruit. Je moet het DOEN. En soms loop je tegen een muur. Wat ik geleerd heb, is dat de donkere periodes de beste leerschool zijn en de cadeautjes van het leven. Maar het hangt er wel van af hoe je er zelf naar kijkt en mee omgaat. Durf jij je eigen leerproces onder ogen te zien?

 

BEWEGING CREËREN | VERTROUWEN | BEWUSTWORDING | DOEN

 

Resultaatgerichte coaching op maat. Hierin is de relatie met iemand voor mij belangrijk. Vanuit een goed contact komen de beste resultaten. Mijn doel in mijn werk is bewustwording creëren. Vanuit daar kan er beweging ontstaan. Ik ben graag praktisch bezig en zet geen instrumenten in om het inzetten. Om tot een optimaal resultaat te komen is het van belang om voor kanten een veilige en vertrouwde omgeving te creëren.
Tevens vind ik het van belang dat er keuzes gemaakt worden vanuit intrinsieke motivatie. We leven naar de waarden en normen die de maatschappij ons oplegt en die we onszelf opleggen. Leef je vanuit intrinsiek motivatie, krijg je vrijheid, gaat het werk makkelijker en hou je de regie over je loopbaan.

Ik kan mezelf omschrijven als een netwerker, pragmatisch, resultaatgericht, heb empathisch vermogen, ben commercieel en heb humor. Belangrijk vind ik communicatie en omgang met zowel collega's als klanten in de breedste zin van het woord. Respect en mensen in zijn of haar waarde laten zijn keywords. Nakomen van afspraken en persoonlijke aandacht hecht ik dan ook veel waarde aan. Mijn motto is "NEEM VERANTWOORDELIJKHEID", "DOEN" en "LEER".
Graag leer ik uit situaties en houd mezelf een spiegel voor om het beste uit mezelf te halen en dus ook uit mijn omgeving.

Specialisaties:

#Training gedragsverandering
#Loopbaanontwikkeling
#2e spoortrajecten uitvoeren (ziekteverzuim)
#Begeleiding doelgroepen UWV
#Outplacement

 

Waarom heet mijn bedrijf MindfulWalk?

 

De naam MindfulWalk heb ik gekozen, omdat het leven een pad is die je bewandelt. Of het nu gaat over werk, privé of hobby. Soms maak je wat omwegen, soms ga je rechtdoor, soms ben je terug bij af en begin je opnieuw. Wat wij vaak doen is meeveren met de maatschappij en de omgeving. We vinden het belangrijk wat anderen van ons denken. Dat is in mijn beleving niet je eigen leven beleven, maar dat van een ander. MindfulWalk betekent voor mij bewust leven in de breedste zin van het woord. Durven luisteren naar jezelf en vanuit  je hart keuzes maken. Ongeacht wat anderen daarvan vinden.

 

Met andere woorden "leven in vrijheid".

 

Waarom de Olifant?

 

Olifanten zijn kuddedieren. Net als wij. 

 

Een andere belangrijke manier van communiceren is telepathie. Dit betekent: het op afstand opvangen van gedachten en gevoelens van een ander. Met gedachtegolven kunnen olifanten op grote afstanden met elkaar communiceren. Daar komen helemaal geen geluiden aan te pas. Ook met lichaamstaal maken olifanten elkaar duidelijk wat ze bedoelen. Het zijn hele gevoelige en intelligente dieren.


Wetenschappers hebben ontdekt dat de voetzolen van olifanten heel gevoelig zijn voor grondtrillingen. Het gedreun van een stampvoetende olifant, of een wegrennende kudde, kan gevoeld worden door olifanten die tientallen kilometers verderop zijn. Zo geven olifanten waarschijnlijk boodschappen aan elkaar door. Ze worden in ieder geval gewaarschuwd als ze voelen dat een kudde uit de buurt in paniek wegvlucht.


Een olifant is sterk en zacht van karakter. Ze zijn zelfbewust, hebben humor, medelijden, zijn sociaal, altruïstisch en probleemoplossend. Prachtige dieren met veel kenmerken van de mens. Zij bewandelen hun pad met volle bewustzijn.

 

BEWEGING CREËREN I VERTROUWEN I BEWUSTWORDING I DOEN